Rotterdam, 30 januari 2023. Richli Media Group zet, met de overname van Funk-e, een belangrijke eerste stap om een groep van adviesbureaus te bouwen die organisaties helpt bij hun transformatieproces. Funk-e heeft jarenlange ervaring in het verbeteren van communicatie binnen organisaties. Het Rotterdamse bureau biedt hulp bij interne verandertrajecten en het creëren van creatieve content waaronder animaties, infographics en e-learnings aan klanten zoals Coca-Cola, Airbus, Bayer en diverse overheidsinstellingen. 

“Organisaties hebben te maken met veel veranderingen. Of het nu gaat om digitalisering, duurzaamheid, diversiteit of de betrokkenheid van de medewerkers, bij al deze vraagstukken speelt interne communicatie een belangrijke strategische rol. Met de acquisitie van Funk-e, als gezond bedrijf met een goede reputatie, hebben we een uitstekende basis om verder te bouwen aan onze groep. We kijken daarbij naar bedrijven op het gebied van strategie, communicatie, creatie en technologie. Door hun kennis en kunde te bundelen, kunnen we organisaties nog beter van dienst zijn bij hun verandertrajecten ”, aldus Richard van Barneveld, oprichter en CEO van de Richli Media Group.

“Ik ben zeer tevreden met de afronding van de overname door Richli Media Group. Ik was al enige tijd op zoek en in de eerste gesprekken was ik meteen enthousiast over de plannen van Richard en Titus. De aansluiting bij Richli Media Group biedt Funk-e de kans om uit te groeien tot een grote speler op het gebied van Interne communicatie en biedt daarnaast een inspirerende en professionele omgeving voor het Funk-e team”, aldus Alexander Broekman oprichter van Funk-e.


Funk-e zal onder haar eigen naam blijven opereren. Zo zal het huidige management team bestaande uit Janna De Cort en Manon Dahmen, onder leiding van General manager Onno Rompa Funk-e naar de volgende stap brengen. De transitie van Funk-e binnen de groep wordt vanuit Richli Media Group begeleid door Titus Eikelboom, strateeg en voormalig eigenaar van het mediabureau Stroom.

Contact Richli Media
Richard van Barneveld
richard@richlimedia.nl
T: 06- 82077362
www.richlimedia.nl

Contact Funk-e
Alexander Broekman
alex@funk-e.nl
T: 06-19665477
www.funk-e.nl

Over Funk-e
Funk-e is een Rotterdamse onderneming die zich specialiseert in interne communicatie. Met een team van 13 specialisten biedt het bedrijf advies op maat en digitale communicatiemiddelen aan voor bedrijven zoals Coca Cola, Airbus en Bayer. Het team van Funk-e onder leiding van General Manager Onno Rompa heeft jarenlange ervaring in het verbeteren van communicatie binnen organisaties. Funk-e biedt onder andere strategische communicatie hulp bij interne verandertrajecten, het creëren van animaties, infographics en e-learnings. Bovendien heeft het bedrijf een boek uitgebracht met de titel “Communicating Change: Transforming Internal blabla into digital aHa!”, waarin de unieke aanpak van Funk-e uitgebreid wordt beschreven. Het boek is gratis te bestellen via de website van Funk-e: www.funk-e.nl.

Over Richli Media Group
Richli Media Group is een value investor, opgericht door Richard van Barneveld. Als entrepreneur heeft hij een ruime ervaring opgebouwd in de digitale industrie. Zo was hij medeoprichter van CyberConsult BV, een web design & development bureau, dat werd verkocht aan Icon Medialab AG in 2000. Daarna was hij oprichter van InterimIC een digital media consultancy en Utomik Inc. een global digital game platform. Richli Media Group bestaat verder uit een team van specialisten op het gebied van M&A, Strategy, Finance en HRM en richt zich op ondernemers die interesse hebben in een exit en/of voor hun bedrijf op zoek zijn naar groei en toekomstbestendigheid door deel uit te maken van een groep. Richli Media Group ontzorgt het management van de overgenomen bedrijven door middel van strategische business planning, financieel management, HR en coaching van het MT.

Eén reactie